Siirry suoraan sisältöön
Palkkahallinto – Matkalaskujen käsittely

Matkalaskujen käsittely

Matkalaskujen käsittely on osa yrityksen palkkahallinnon palveluamme

Matkalasku on työntekijän laatima dokumentti, jolla veloitetaan työnantajalta työmatkoista koituneet kustannukset. Matkalaskun mukaan liitetään aina matkaan liittyvät maksukuitit.
Matkalaskuprosessilla tarkoitetaan lyhyesti matkalaskun luontia, sen tarkastamista/hyväksyntää ja lopulta kulun korvaamista työntekijälle.

Meidän kokemuksemme mukaan prosessin kipukohtia yleensä ovat kaikkien vaadittavien tietojen lisääminen matkalaskulle, kuittien talteen ottaminen ja yleensäkin koko prosessin manuaalisuus. Työntekijän näkökulmasta on tietysti harmillista kerätä ja toimittaa paperisia kuitteja taloushallintoon ja yleensä myös itse matkalaskun kulun korvaaminen viivästyy.

Palvelumme sisältää seuraavat osa-alueet:

Sähköinen matkalaskujärjestelmä
  • Matkalaskujärjestelmät tuovat helpotuksen arjen kuittirumbaan. Me tarjoamme asiakkaidemme käyttöön eTasku– ja Bezala-järjestelmiä. Molemmat järjestelmät toimivat joko kännykkä appilla tai tietokoneen selaimella. Nämä järjestelmät ovat todella vaivattomia käyttää ja niiden avulla tieto liikkuu nopeasti. Suosittelemme kaikille asiakkaillemme sähköisen matkalaskujärjestelmän käyttöönottoa.

Matkalaskujen käsittely ja maksatus
  • Me hoidamme matkalaskujen kirjanpidon ja maksatuksen. Asiakkaidemme työntekijöiden vastuulle jää ainoastaan kulujen lisääminen.

Kilometrikorvaukset
  • Tehdessäsi työmatkan omalla autolla, työnantaja voi maksaa sinulle verottomasti kilometrikorvausta oman auton käytöstä. Verohallinto määrittelee vuosittain korvauksen suuruuden.

Päivärahat
  • Työnantaja maksaa työmatkan ajalta päivärahaa, mikäli erityinen työntekemispaikka on yli 15 kilometrin etäisyydellä palkansaajan asunnosta tai varsinaisesta työpaikasta. Päivärahan suuruuteen vaikuttaa myös matkan kesto. Verohallinto määrittelee vuosittain korvauksen suuruuden.

Kotan palkkahallinnon palvelu sisältää kaikki matkalaskuihin liittyvät tehtävät. Ota meihin yhteyttä ja me neuvomme kuinka matkalaskukokonaisuuden pyörittäminen onnistuu vaivattomasti.

Tietoa meistä

Kota tarjoaa tilitoimisto- ja asiantuntijapalvelut kaikenkokoisille yrityksille Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla.

AINA TILITOIMISTON VALINTA EI OSU OIKEAAN

Etsitkö uutta tilitoimistoa?

Osaava ja palvelualtis taloushallinnon kumppani on yrityksen menestykselle ehdoton edellytys. Asiantunteva tilitoimisto tuo varmuutta yrityksen pyörittämiseen kun tiedät, että taloudenpito on virheetöntä ja sen tarjoama tieto täsmällistä.

Sujuva yhteistyö ja selkeä kommunikaatio tilitoimiston kanssa luo vakaan perustan lisätä näkymää yrityksen talouteen ja sitä kautta parantaa yrityksen suorituskykyä.

VAIHTAMINEN ON HELPPOA

Tilitoimiston vaihtaminen voi olla joskus aiheellista

Tilitoimiston vaihtamiselle voi olla lukuisia syitä, mutta usein ne liittyvät palvelun joustamattomuuteen, yhteydenpidon hitauteen tai kirjanpitäjän ammattitaitoon. Yrityksen talousasiat voivat olla monimutkaisia ja kirjanpitäjän tarjoama ammattislangi ja epäselvä kommunikaatio vain lisäävät kysymyksiä. Nykyaikana tilitoimiston vaihtaminen jopa kesken tilikauden onnistuu helposti ja nopeasti.

Joskus yrityksen ja tilitoimiston välinen asiakassuhde on saattanut jatkua pitkään ja ajatus vaihtamisesta voi tuntua epämiellyttävältä. Vaihtaminen saattaa kuitenkin joskus olla tarpeellinen toimenpide toiminnan kehittämiseksi.

Pyydä tarjous palveluistamme

Annamme mielellämme tarjouksen taloushallinnon palveluista yrityksellesi. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään. Voit lähettää meille viestin chatissa tai täyttää tarjouspyyntölomakkeen, minkä jälkeen toimitamme sinulle tarjouksen sähköpostilla