Siirry suoraan sisältöön

Yrityksen taloushallinto

Kota on sähköinen taloushallinnon kumppani pienille yrityksille

Tilitoimisto Kota tarjoaa kaikki taloushallinnon palvelut yrityksellesi, oli tavoitteenasi sitten kasvu tai kannattavuus. Toimimme sähköisesti moderneilla taloushallinnon ohjelmistoilla, jolloin talouden rutiinit hoituvat vaivatta ja raportointi on aina luotettavaa. Sähköinen toimintamalli mahdollistaa tehokkaat ja automatisoidut taloushallinnon prosessit, joka välittyy asiakkaalle palvelun kilpailukykyisenä hintana ja korkeana laatuna.

Kirjanpito

Kirjanpito on yrityksen tai yhteisön lakisääteinen velvollisuus. Varmistaaksesi kirjanpidon oikeellisuuden, se kannattaa ulkoistaa tilitoimiston hoidettavaksi.

Me otamme kirjanpitosi hoitaaksemme ja tarjoamme sen kautta tietoa yrityksesi tilasta ja taloudesta. Sinä voit keskittyä liiketoimintaasi ja päätösten tekemiseen, kun käytössäsi on ajantasainen taloudellinen tieto.

Kirjanpitopalvelumme sisältää:

Juokseva kirjanpito

Kuukausiraportointi

Tilinpäätös

Arvonlisäverolaskelmat

Veroilmoitukset

Viranomaisilmoitukset

Osingonjakolaskelmat

Taloushallinnon ulkoistaminen

Voit ulkoistaa taloushallintosi meille kokonaan tai osittain. Ulkoistamalla taloushallintosi, sinun ei tarvitse esimerkiksi investoida taloushallinnon järjestelmiin ja niiden ylläpitoon.

Tilitoimisto on yrittäjälle sparraava kumppani, jonka avulla voit asettaa tavoitteita ja suunnitella liiketoimintasi kasvattamista. Taloushallinnon ulkoistamisella vähennät myös henkilöresurssiin sisältyvää riskiä yllättävissä tilanteissa.

Taloushallinnon ulkoistamispalvelumme sisältää:

Myyntilaskutus

Myyntisaatavien seuranta ja perintä

Ostolaskujen käsittely ja maksatus

Viranomaisraportointi

Raportointi rahoittajille, esimerkiksi Business Finlandille

Sähköinen taloushallinto

Me tilitoimisto Kotalla käytämme asiakkaidemme taloushallinnon hoitamiseen nykyaikaisia järjestelmiä.

Toimiessamme sähköisesti, tieto käsitellään aina turvallisesti pilvipalvelussa, joka mahdollistaa manuaalisten työvaiheiden minimoinnin sekä tapahtumien tehokkaan käsittelyn. Hyödyt asiakkaillemme ovat taloushallinnon vaivattomuus, palvelun kilpailukykyinen hinta ja pääsy ajantasaiseen raportointiin.

Sähköinen taloushallinnon palvelumme sisältää:

Taloushallinnon järjestelmät (Fivaldi, Netvisor, Procountor, eTasku)

Verkkolaskutus – Lue lisää verkkolaskudirektiivistä blogistamme

Sähköinen arkistointi

Sähköinen allekirjoitus

Raportointi ja analytiikka

Tarjoamme asiakkaillemme johdon raportointikokonaisuutta organisaation kehittämisen tueksi. Analysoimme ja tuotamme tietoa yrityksen taloudellisesta tilasta strategista ja operatiivista päätöksentekoa varten.

Avullamme saat visuaalisen ja yksityiskohtaisen näkymän muun muassa yrityksen kustannusrakenteeseen, tuote- tai palvelukohtaiseen kannattavuuteen tai suorituksen mittaamiseen.

Raportointi- ja analytiikkapalvelumme sisältää:

Tiedolla johtaminen (Business Intelligence)

Johdon raportointi

Tunnuslukujen määrittely

Raportoinnin kehittäminen

Usein kysyttyä

Mitä on yrityksen taloushallinto?

Taloushallinto voidaan ajatella yrityksen laajana tukifunktiona. Karkeasti kuvailtuna se pitää sisällään yrityksen talouteen liittyvät prosessit, joiden tarkoituksena on tuottaa tietoa yritykselle itselleen ja sen ulkoisille sidosryhmille.

Mitä taloushallintoon kuuluu?

Taloushallintoon kuuluu ulkoinen laskenta eli liikekirjanpito, tilinpäätös, palkanlaskenta, myyntilaskuprosessi, ostolaskuprosessi, matkalaskuprosessi, maksuliikenne, arkistointi ja raportointi. Tämän lisäksi siihen kuuluu sisäinen laskenta eli johdon laskentatoimi (eli management accounting).

Mitä tarkoittaa ulkoinen ja sisäinen laskentatoimi?

Ulkoinen laskentatoimi tarkoittaa yrityksen ulkoisille sidosryhmille, kuten sijoittajille ja verottajalle, tuotettavaa lakisääteistä ja ohjattua taloudellista tietoa.

Sisäinen laskentatoimi eli johdon laskentatoimi analysoi ja raportoi taloudellisen informaation lisäksi myös muuta liiketoiminnan tietoa joka on tarkoitettu päätöksentekoa varten. Tällaisia prosesseja voi olla esimerkiksi ennustaminen tai erilaisten tunnuslukujen seuranta. Johdon laskentatoimi sisältää organisaatiolle relevantin tiedon tunnistamista, esittelyä ja käyttämistä vaikkapa yrityksen strategiaa muotoiltaessa.

Kuinka pienyrityksen taloushallinto kannattaa järjestää?

Pienen yrityksen on suositeltavaa ulkoistaa taloushallintonsa tilitoimistolle. Tilitoimistossa on paras alan tuntemus ja tehokkaat työkalut. Ostamalla palvelun tilitoimistolta, yrittäjä saa vapautettua aikaansa oman liiketoiminnan kehittämiseen ja varmistuu siitä, että kaikki lakisääteiset velvoitteet tulee täytettyä.

Pyydä tarjous palveluistamme

Annamme mielellämme tarjouksen taloushallinnon palveluista yrityksellesi. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään. Voit lähettää meille viestin chatissa tai täyttää tarjouspyyntölomakkeen, minkä jälkeen toimitamme sinulle tarjouksen sähköpostilla